Ceylanpınar'da Birim Müdürlerine Eğitim

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi tarafından belediye bünyesinde birim müdürlerine İş Güvenliği ve Sağlığı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi tarafından belediye bünyesinde birim müdürlerine İş Güvenliği ve Sağlığı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi, hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında birim müdürlerine ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konularında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Belediye ek binada düzenlenen bilgilendirme toplantısında birim müdürlerine 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu kapsamında iş güvenliği kültürü, yasal mevzuat ve yönetmelikler hakkında bilgi verildi. İş Güvenliği Uzmanı Nurullah Kösen tarafından verilen eğitime Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Altun ve ilgili tüm birim amirleri katıldı.

"İNSAN SAĞLIĞI, İNSAN HAYATI İHMALE GELMEZ"

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Altun, insan sağlığının önemli olduğunu ve ihmale gelmemesi gerektiğinin altını çizdi. Altun, "Yaz kış demeden, yağmur kar demeden, gece gündüz Ceylanpınar’a en iyi şekilde hizmet edebilmek için çalışıyor, ilçemizi yaşanabilir bir hale getiriyoruz. Halkımız kadar bu hizmetlerimizi birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışanlarımızı da düşünüyoruz. İnsan sağlığı, insan hayatı ihmale gelmez. Çalışanlarımızın sağlıklı olmaları ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sürdürmeleri bizim için çok önemli. En önemli şey insan hayatıdır. İşçilerimizin işlerini yaparken tüm tedbirleri almaları, son derece dikkatli olmaları gerekmektedir. Başta birim müdürlerimize ve sonrasında ise çalışanlarımıza iş güvenliği eğitimi veriyoruz ama önemli olan onların bu bilince sahip olarak çalışmalarında gerekli olan tüm tedbirleri almaları ve kendilerinin güvenliği için gerekli olan ekipmanları eksiksiz kullanmalarıdır” dedi.

"EĞİTİMLERDEKİ ASIL AMAÇ ÇALIŞANLARIN VE İŞLETMENİN CAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAKTIR"

İş Güvenliği Uzmanı Nurullah Kösen, toplantıdaki asıl amacın çalışan ve işletmelerin yaşam standartlarını yükseltmek olduğuna dikkat çekerek, “Personelin eğitimli ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak adına bu tür eğitimlerin belediye bünyesinde gerçekleştirilmesi önemlidir. Verilen eğitimlerdeki asıl amaç çalışanların ve işletmenin can güvenliğini sağlamaktır. Personelin yaşam standartlarını yükseltmek ve burada öğrendiklerini normal hayatlarında da uygulamalarını sağlamak bizim açımızdan büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu. Öte yandan belediye birim amirleri ve müdürleri ise eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdi.(Şanlıurfa 63 Haber-Son Dakika Urfa Haberleri)