Eyyübiye'de İlçe gibi hastane

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi baş hekimi Faruk Günak; Yaklaşık günde 7 bin 500 ile 10 bin arası hasta geliyor. bizim kültür olarak herkesin yanında 2-3 kişi geldiği zaman bu hastane günde yaklaşık 30 bin kişi girip çıkıyor. 1 yılda 1 milyon 350 bin hasta muayene oldu.

279 doktor, 886 sağlık personeli, 879 değişik firmalara ait personel olmak üzere 2 bin 44 kişinin çalıştığı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 620 Servis yatağı, 180 yoğun bakım yatağı olmak üzere 800 yatak kapasitesine sahip bulunuyor.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Faruk Günak; Hastanenin açılışının bir yılı doldurması nedeni ile basını bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Kamil Güler, Yerel ve Yaygın medya mensuplarının temsilci ve muhabirleri katıldı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde; 51 Pediatri , 21 Pediatri Yandal, 32 Kadın Doğum, 4 Kadın Doğum Yandal, 17 Dahiliye, 7 Göz Hastalıkları, 7 Radyoloji, 1 Çocuk Radyoloji, 14 Anestezi Ve Reanimasyon, 3 Enfeksiyon, 6Çocuk Psikiyatri, 3 Tıbbi Genetik, 6 Kulak-Burun-Boğaz, 2 Nöroloji, 5 Beyin Ve Sinir Cerrahisi, 2 Üroloji, 3 Dermatoloji, 7 Kardiyoloji, 6 Genel Cerrahi, 1 Gastroenterolojik Cerrah, 10 Acil Tıp, 1 Yoğun bakım, 1 Çocuk Cerrahi ,2 Göğüs Hastalıkları, 9 Ortopedi, 6 Fizik Tedavi, 4 Psikiyatri, 1 Spor Hekimliği, 1 İmmünoloji Ve Alerji, 1 Romatoloji ve 1 Algoloji dalları  olmak üzere toplam 279 doktor görev yapıyor.

Günlük 144 poliklinik yapılan hastanede 1 yılda 1 milyon 351 bin 720 hasta muayene edildi. 69 bin 291 kişi yataklı tedavi gördü. 463 bin 265 kişi acil servise başvurarak tedavi gördü. 18 bin 736 ameliyat ve 10 bin 051 sezaryen olmak üzere 27 bin 754 doğum gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplam 111 bin 103 m² alana kuruldu.15 bloktan oluşan Hastanenin 117 bin  m²lik kapalı alana sahip bulunuyor. 6000 m2 acil servis alanı bulunan hastanede  18 bin 504 m²lik oturma alanları bulunuyor. 81 bin 605 m² lik geniş bir bahçeye sahip bulunan Hastanede  hastaların araçlarını rahatlıkla park edecekleri 850 si açık ve 350 si kapalı olmak üzere toplam 1200 araçlık otopark imkanı bulunuyor.Acil durum ve hasta sevki gerektirecek herhangi bir durumda kullanılmak üzere hastanede helikopter pisti de bulunuyor..

Kaliteli ve temiz Ameliyathane hizmetleri sunabilmek adına 2 tanesi doğum acil olmak üzere toplam 18 ameliyat odası bulunan Hastanede Merkezi ameliyathanede pre-op ve post-op odaları ile ameliyat öncesi ve sonrası hasta izlemleri yapılıyor.  Merkezi sterilizasyon ünitesine sahip ameliyathanede her türlü ameliyatın yapılabildiği modern bir komplekstir. Ameliyathane hastalara 24 saat hizmet veriyor.

Acil servis; il, ilçe ve komşu ülkelerden gelen hastalara hizmet veriyor. Kadın doğum, Çocuk ve Erişkin olmak üzere 3 kapsamda yer alan acillerde 24 saat alanında uzman hekimler hizmet veriyor.

Hasta hakları biriminde çalışan sosyal çalışmacı ve psikologlar tarafından hastalardan alınan görüş ve öneriler doğrultusunda sürekli yenilikçi ve değişime açık hizmet sunuluyor. Hasta ve çalışanların memnuniyeti ön planda tutan bir anlayışla, eğitimli personellerle birlikte kaliteli hizmet vermeye devam ediliyor.

Hastaneye günlük 30 bin kişi girip çıkıyor

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Faruk Günak;  Basın olarak sizin çok kıymetli bir hizmet verdiğinize inanıyorum. Şöyle eksiğimizi bize gösterme noktasında biz içinde bulunduğumuz zaman bazen göremeyebiliriz ama dışarıdan bir göz bakıldığı zaman görülürse iyi olur. Yok şurası eksiktir. Kapatırsak daha iyi olur şeklinde bizi bi otokontrol mekanizmasına da sevk ediyor. Bu noktadan da zaman zaman bence yakın iletişim halinde olmamız urfa’nın sağlığı açısından bir nokta bizi ileriye taşıyacaktır. Bu noktadan biz her zaman diyaloga da açığız. Her zaman sorunlarınız olduğu zamanda Urfa’nın sağlığı için 2.5 milyon nüfusu barındırıyor. Bizde elimizden geldiği kadar içinde bulunduğumuz zaman itibariyle elimizden ne geliyorsa onun çabası içinde olacağız. Çünkü bu bir vebaldir hukukumuza taşıdığımız bunu layıkıyla yerine getirme çabası içindeyiz. Sadece bir kişiyle biten bir iş değil. Biz burada bir ekibiz bütün başhekim yardımcısı arkadaşlarımla,  idari mali hizmetlerle, otelcilik hizmetleriyle en üst çalışan  taşeron personelleriyle herkes bu hastanede görevli bilinçli ve şuurlu bir şekilde yerine getirdiği müddetçe  bu hastane biraz daha öne gider. Tabi bunun bide halka yansıyan tarafı vardır. Onu da inşallah kendi aramızda istişare ediyoruz onlarında desteğine ihtiyacımız vardı: Buraya yaklaşık günde 7 bin 500 ile 10 bin  arası hasta geliyor. Bazı pazartesi Salı daha yoğun olmak üzere bizim kültür olarak herkes yanında 2-3 kişi geldiği zaman bu hastane günde yaklaşık 30 bin kişi girip  çıkıyor. Kolay bir rakam değil küçük bir ilçe  şeklinde düşünün muhakkak aksayan taraflarımız oluyor bizde bunları görüp düzeltme çabasındayız ilk başladığımız günden bu yana kadar gerçekten ciddi mesafe kat ettik. Yeterlimi yetmez daha iyisini yapmak lazım eksikleri görüp daha da yerine koymak noktasında ilgili mülki amirlerimize ve sağlık bakanlığıyla beraber inşallah daha ileri noktaya taşıyacağız. Dedi.

Hedef 12 bin poliklinik hastasına ulaşmak.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ahmet Kara;  Hastanenin 110 bin metrekare kapalı alanı var. 100 dönüm arazi üzerinde ve sadece acil servisinin kadın doğum çocuk erişkin haricinin toplam 6 bin metrekare olduğu bir alan bu bakım kriterleri çünkü önemi bir şe. Bina alan oranına göre belli bir kapasitenin üzerinde olması gerekir bu nedenle de önemli 800 yatağımız var. Biz ama muhtelif zamanlarında hastanemizde belli alanları da hizmete açarak bunların sayısını arttırabiliyoruz. Kapalı bazı alanlarımız var o alanların cihaz eksiğini gidererekten, oksijen ihtiyacı, diğer alt eksikliğini,  elektrik bağlantı eksikliklerini gidererekten onun kapasitesini rahat bir şekilde arttırabiliyoruz. 620’si servis yatağı 180’i yoğum bakım olmak üzere 800 yataklı bir hastanemiz mevcut. 18 ameliyat odamız, hasta odamız 376 adet + 17 tane yoğun bakım salonumuz var.144  poliklinik odamız var. bir yılda muayene ettiğimiz hasta sayısı 1 milyon 351bin 720’dir. 12.000 poliklinik hastası bu bizim hedefimizdir. Şuan biz 9 bin’e kadar çıktık Çok rahat bir şekilde 1.900 hastayı kompanse edebildik. Yani bunu 140 bine böldüğümüz takdirde aşağı yukarı poliklinik sayısına bakmış hasta kadar edecektir. Bir yılda 463 bin 265hasta acil servise müracaat etti.Şuan kapasitemizin %60 ı oranında doluyuz . Bunu da belirteyim 18.736 bir yılda yaptığımız ameliyat sayısı var. 27 bin 754 doğum sayımız var. Bir yılda Türkiye’nin en büyük doğumhanesi burada. 30 salonun olduğu aynı zamanda aynı anda 30 sayıda hastaya hizmet verebileceğimiz bir alan dedi.

faruk günak