Kemal Alataş Şanlıurfa Vakfı Başkanı Seçildi

Ankara'daki Şanlıurfa Vakfı yeni başkanını seçti başkanlığa Emekli Korgeneral M.Kemal ALATAŞ seçildi.

Ankara’daki Şanlıurfa Vakfı yeni başkanını seçti başkanlığa Emekli Korgeneral M.Kemal ALATAŞ seçildi.Şanlıurfa Vakfından yapılan açıklamada, Şanlıurfa Vakfı'nın 13 olağan genel kurulu çoğunluk sağlanarak Ankara’da gerçekleşti. Değerli hemşerimiz emekli Korgeneral Kemal Alataş başkanlığındaki ekip seçilmişlerdir. Kendilerini tebrik eder. Hayırlı hizmetlere vesile olmalarını dileriz. İfadelerinde bulundu.

ŞANLIURFA VAKFI
 
1996 yılında Ankara'da yaşayan bir grup Urfalının çabalarıyla Kuruldu. Kuruluş amaçları arasında Ankara'da yaşayan Urfalıların tanışıp kaynaşması, hemşeriler arasında dayanışma ve yardımlaşma kültürünün güçlenmesi amaçlanmıştır.Dünyanın en eski tarihine sahip olan, Şanlıurfa'nın kadim kültürünün güçlenmesi yok olmaya yüz tutan bazı değerlerinin yaşatılması bir başka kuruluş amaçlarımızdandır.
 
Şanlıurfa Vakfı kurulduğundan bu yana ilimizin kültürü ve tarihinin tanıtılması için birçok etkinlik yapmıştır. Her yıl Nisan ayında Urfa'nın kurtuluş günü etkinlikleri çerçevesinde Ankara'da yaşayan Urfalıları bir araya getiren Urfa geceleri düzenlemiş, ayrıca çok sevilen Urfa müziğini Urfalı sanatçıların katıldığı halka açık konserlerle tanıtmıştır.
 
22 yıldır Ankara'ya eğitime gelen binlerce öğrenciye hiçbir ayırım gözetmeksizin burs vererek eğitime katkıda bulunmuştur.
 
Sağlık sebebiyle Başkentimize gelen hemşerilerimize sağlık sorumlarının çözümü ve barınma konusunda destek vermiştir. Şanlıurfa'nın kalkınması, ekonomisinin güçlenmesi ve kültürünün tanıtımı için gerek Ankara gerekirse Şanlıurfa'da pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atmış, sempozyumlar, paneller düzenleyerek ilin sorunlarını tartışmış ve çözüm üretmeye çalışmıştır.
 
Urfa'mızın sorunlarıyla ilgili lobi çalışmaları yürütmüştür. Vakıfınız hiçbir siyasi amaç gütmediği için her dönemde tüm siyasiler ve millet vekilleriyle iyi diyaloglar içinde olmuştur.
 
Şanlıurfa’da şubesi bulunan Vakıf, şube sayesinde Urfa'daki gelişmeleri çok yakından takip ettiği gibi, Urfa gündeminden de hiç kopmamıştır. Şubemiz en az merkez kadar aktif çalışmalar yürütmüş, pek çok başarılı projeye imza atmıştır.
 
Vakıf olarak Şanlıurfa'da yapılan çoğu etkinliğe katılmamızı sağlamış, katılamadıklarımıza ‘da bizleri en iyi şekilde temsil etmiştir.Vakfımızın tek tek dağlarında bir hatıra ormanı mevcuttur.
 Şanlıurfa Vakfı asırlar öncesine dayanan Urfa kültürünün kaybolmaması ve güçlenmesi için çalışmalarına yılmadan, yorulmadan devam edecektir.
 
MİSYONUMUZ
Dünyada ve ülkemizde 3. güç olarak tanımlanan sivil toplum örgütlerinin gücünün farkında olarak; aktif, yaratıcı, güçlü, tarafsız ve şeffaf bir sivil toplum örgütü olmak için çok daha verimli çalışmalar yapmak ve daha büyük projelere imza atan kamuya yararlı bir Vakıf olmaktır.
 
VİZYONUMUZ
 
Şanlıurfa Vakfı yasalarla kurulmuş kamu yararına çalışmalar yürüten kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütüdür. Sivil toplum örgütleri, resmi kurumların dışında sosyal, kültürel, siyasal, hukuki, çevresel ve daha birçok konularda çalışmalar yürüten bağımsız kurumlardır.
 
Toplumlarda var olan yardımlaşma ve dayanışma duygusunun güçlenmesi için çalışmalar yaparlar.Şanlıurfa Vakfı olarak temel değerlerimiz; gönüllülük, güvenilirlik, tarafsızlık, şeffaflık, saygınlık ve Şanlıurfa'ya duyduğumuz tutkudur.Dünyadaki gelişmeler doğrultusunda sivil toplum örgütleri artık kamu ve özel sektörden sonra 3. güç olarak anılmaktadır.Ülkemizde de her geçen gün önemi giderek artan sivil toplum kuruluşları arasında Şanlıurfa Vakfı bugüne kadar başardıklarıyla daha faydalı çalışmalar yapmaya devam edecektir.
 



şanlıurfa vakfı şanlıurfa vakfı başkanı kemal alataş kemal alataş paşa kemal alataş paşa kimdir