Ş.Urfalı Nine Urfalılardan Yardım Eli Bekliyor

Şanlıurfa'da Yaşayan Düşüp yürüyemeyen 83 yaşındaki İslim İşgören evlatlarının ilgisizliği nedeni ile tek başına yaşam savaş verirken Şanlıurfalılardan Yardım Eli Bekliyor.

Şanlıurfa’da Yaşayan Düşüp yürüyemeyen 83 yaşındaki İslim İşgören evlatlarının ilgisizliği nedeni ile tek başına yaşam savaş verirken Şanlıurfalılardan Yardım Eli Bekliyor.

Şanlıurfa’da Yaşayan Düşüp yürüyemeyen 83 yaşındaki İslim İşgören,  30 yıldır kocam vefat etmiş, 1 kızımın yanındayım. Beni eve koydu, benim evim yok. Elin oğlunun yanında kaldım. Tahammül etmedi. Bana bir de böyle düştüm yürüyemez oldum. Hiç tahammül etmedi. Beni istemedi. Burası kızımın evine yakın diye bu evi tuttu. Dedi yine gider gelirim, arada yemek filan getiriyor. Gece gündüz tek kalıyorum, tek başıma yatıp kalkıyorum kimsem yok. Komşuları çağırıyorum. Bazen bir lokma bir şeyler getiriyorlar.

Dul aylığı 2 ayda bir 500 TL alıyorum, yaşlı aylığı alıyordum onu dul aylığına çevirdiler 2 ayda 500 TL veriyorlar. Evim kira oraya mı vereyim, ilaçlarıma mı vereyim, ben ne yapayım? Kızım beni bu eve koydu düştüm yürüyemez oldum. Zaten kimse beni istemedi. Bir kızım bamya suyunda oturuyor, birisi bilmem nerede oturuyor bana bakan yok.

Ne yapayım nereye gideyim ben? Oğlum zaten Bursa’da o zaten hiç aramıyor, babası öldü öleli beni hiç aramamış demez bu annem nerede kalır? Kim bakar? Düşmeseydim yine idare ediyordum, aylığımla idare ediyordum 1 ekmek alıyordum. O evde de kira filan almıyorlardı, oturuyordum. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden ev bakıma yazıldım fakat ne gelen var ne giden, bir fitre bile getirip kimse bana vermedi. Aylığımı aldım kızım 100 lira üzerine koyup kirayı verdi. Zaten tek oda ev 300 TL veriyorum nasıl edeyim bilmiyorum? Tek başıma ağlıyorum, ağlıyorum, ağlıyorum! 

Benim oğlum oldubitti bana bakmıyor, babası varken de bana bakmıyordu, böyle de oldum tam beni attı onun eşi de benim kaynımın kızıdır beni attılar. Şanlıurfa Belediyesinden o zaman 2 tane adam geldi 5 dakika durup bakıp yazdılar ama sonra ne gelen oldu ne giden, dedim oğlum ben yiyecek de değilim bir kuru ekmek yerim yine doyarım, aylığımla kiramı veriyorum. Bir komşu geldi ekmek filan verdi yemem için, bir komşu geldi dedi sıcakta çatlayacaksın tansiyonum çıktı derdim elektrik parası gelse nereden vereceğim. Belediyeye ne diyeyim komşu getirdi o adamları da dedi fukara birisi var burada yazdılar gittiler başka da bir şey yok. Bende bir yere gidemiyorum zaten ne getiren var ne götüren var. Bugün ölecektim sıcaktan komşu gelip tansiyonuma baktı, giderken 30 lira taksi parası veriyorum, başka kimsem yok, bakanım yok, kızlarım evinde ne geliyorlar ne gidiyorlar. Kızım dedi sana bir ev tutalım Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi yardım etsin. Dedi. (Şanlıurfa 63 Haber)