Şanlıurfa'da 3 Ayda 1 Senelik Yağış Yağdı

Şanlıurfa Meteoroloji Bölge Müdürü Necati Kızıler Şanlıurfa 63 Haber' e yaptığı açıklamada Yıllık Yağış ortalamamız 443 mm' dir Biz şuan onu geçmiş durumdayız 3 ayda 1 senelik yağış yağdı.Dedi.

Şanlıurfa’da son üç ay içersinde aşırı yağışlar nedeni ile Şanlıurfa Merkez ve ilçelerde  derelerin taşması, tarlaların kullanılamaz hale gelmesi ve evleri su basması gibi hadiseler yaşarken Meteoroloji Bölge Müdürlüğünü uzun yıllar bir yıllık yağış miktarının üç ay içinde tamamlandığını, Perşembe gününden itibaren hafta sonuna kadar yağış beklenmediğini belirterek Özellikle Siverek, Hilvan ve Bozova gibi ilçelerimizde  eksi iki ve üç derece civarında soğukluklar olacak. Sonraki günler ise tekrar sıcaklığın yükseleceği belirtildi.

Şanlıurfa Meteoroloji Bölge Müdürü Necati Kızıler Şanlıurfa 63 Haber’ yaptığı açıklamada, “Perşembe günü yağış beklemiyoruz. Cuma ve hafta sonunda yağış beklemiyoruz.Perşembe ve Cuma günü artık.çevremizde yağan kar yağışından dolayı sıcaklıklar düşecek. Eksileri bulmamız mümkün. Özellikle ilçelerimizde eksi iki ve 3 üç derece civarında olacak. Özellikle Siverek, Hilvan ve Bozova gibi ilçelerimizde eksi iki ve üç derece civarında soğukluklar olacak. Sonraki günler yine yükselecek.

Değerlendirme yapacak olursak ocak ayı aynı aralık ayı gibi yağışlı geçmekte aralık ayı kadar şiddetli olmasa da  yağışlar mevcut. Kuraklık olarak değerlendirecek olursak yıllık ortalamayı bulmuş durumdayız. Yıllık ortalamamız 443 mm. dir. Biz şuan onu geçmiş durumdayız.3 ayda 1 senelik yağış yağdı. “ dedi.