Viranşehir'de Dört Tavuk Çiftliği Kuruldu

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi Büyük Kemberli, Büyük Çavuş, Tekneli ve Eser Kırsal mahallesinde tavuk çiftçiliği kuruldu.

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi Büyük Kemberli, Büyük Çavuş, Tekneli ve Eser Kırsal mahallesinde tavuk çiftçiliği kuruldu. GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programı kapsamında Viranşehir Kaymakamlığı Proje Ofisince hazırlanarak GAP İdaresi Başkanlığına sunulan 4 projeden biri olan "Kırsal Mahalle Düzeyi Serbest Dolaşımlı Doğal Tavuk ve Hindi Çiftliğinin Kurulması ve Yan Ürünler Geliştirme Projesi" uygulama çalışmasında yararlanıcılara ekipman ve kanatlı hayvanlar teslim edildi.

Viranşehir Kaymakamlığı koordinasyonunda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen %70'i GAP Bölge İdaresi Başkanlığı tarafından %30'u yararlanıcılar adına Viranşehir Ziraat Odası’nca  finanse edilen, "Kırsal Mahalle Düzeyi Serbest Dolaşımlı Doğal Tavuk ve Hindi Çiftliğinin Kurulması ve Yan Ürünler Geliştirme Projesi" kapsamında Büyük Kemberli, Büyük Çavuş, Tekneli ve Eser Kırsal Mahallelerinde ikamet eden 4 üreticinin her birine 920 adet kanatlı hayvan teslim edildi. Bunun yanında üreticilere 1 adet jeneratör, 1 adet yem kırma makinesi, 5 adet folluk (10 gözlü), 36 adet asma yemlik ve 12'şer adet otomatik suluk hibe edildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Viranşehir İlçe Gıda Tarım ve Haycancılık Müdürü Dr Siraç Yolcu,  deneyim sahibi üreticilere kanatlı hayvan yetiştiriciliği  için destek çıktıklarını ifade ederek: "GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında bölge halkının ekonomik büyüme, sosyal gelişme ve istihdam artışının amaçladığı program kapsamında ilçemizde yürüttüğümüz bu projesi ile hem üreticimizin gelirini artırmak hem de ilçede doğal ve sağlıklı yumurta tüketimini sağlamayı hedefliyoruz. Proje kapsamında muhtelif kırsal mahallelerimizde 4 üreticimize 3680 kanatlı hayvan ve bu kanatlı hayvanların bakım ve yetiştirilmesi için ekipman hibe ettik. GAP İdaresi Başkanlığı, Viranşehir Kaymakakamlığı ve Ziraat Odası Başkanlığı başta olmak üzere projede emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.