Zeytin-Temalı Ağaçlandırma Kampanyası Başlıyor

Şanlıurfa'da Zeytin-Temalı Ağaçlandırma kampanyasının başlaması için toplantı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa’da yeşil alan ve orman varlığını artırmak amacıyla Orman İşletme Müdürlüğü himayesinde “Zeytin-Temalı Ağaçlandırma Kampanyası”  adı altında kampanyanın startı verilmesi için toplantı gerçekleştirildi.

Kampanya kapsamında 2020 ve sonraki yıllarda bir program dahilinde Belediye Başkanlıklar, Kaymakamlıklar, Üniversite, Kamu Kurum ve Kuruluşlar ile Sivil Toplum Kuruluşları ve de en önemlisi Vatandaş işbirliği ile özel ve kamu arazilerinde başta zeytin olmak üzere meyve veren antepfıstığı, badem fidan türleri ile çam, meşe, çitlembik,dut, okaliptüs, çınar gibi orman ağacı fidanları ile fidan dikimini amaçlanmıştır. Zeytin Temalı Ağaçlandırma kampanyası ile ilk etapta 11 Nisan 2020 tarihine kadar Kamu-Kurum ve Kuruluşlar ve Vatandaşlarımız ile Sivil Toplum Kuruluşlarınca 10 Milyon Fidan Dikimi Planlanmış ve bu husus toplantıda katılımcılara iletildi.
Kampanya ile ilk önce Eyyubiye, Karaköprü ve Haliliye ilçesi sınırlarında bulunan batı ve kuzey-doğu bölgelerinde bulunan mera ve hazine arazilerinin ağaçlandırılması planlandı.

Düzenlenen kampanyada konuşan Karaköprü kaymakamı Ufuk Akı, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen bir proje olduğunu söyledi. Bizlerde Karaköprü ilçe sınırları içerisinde yeşillendirerek gerek kırsal alanda gerek meralarda eksikleri tespit edip gerekli yeşillendirmeyi yapacağız, Şanlıurfa’nın yeşilenmesi için destek olanlara teşekkür etmek, kim destek oluyor kim köstek oluyor bunu lanse etmek için uygulama projesi olacaktır dedi.
Daha sonra konferans Şanlıurfa Orman İşletme MüdürüFadıl Topdağ’ın sunumuyla devam etti.
Şanlıurfa Ziraat odası konferans salonunda düzenlenen toplantıya Karaköprü kaymakamı Ufuk Akıl, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Şanlıurfa Ziraat odası başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda muhtar katıldı.