Karaköprü Belediyesi bünyesindeki Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’nin robotik öğrencileri, aldıkları eğitimleri TEKNOFEST’e taşıyarak teknoloji üreten bir nesil olma yolunda ilk adımlarını atıyor.

29 Ocak WhatsApp Web'e neden girilmiyor? WhatsApp çöktü mü?
29 Ocak WhatsApp Web'e neden girilmiyor? WhatsApp çöktü mü?
İçeriği Görüntüle

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin desteğiyle öğrenciler hem öğreniyor hem de özgün projeler geliştiriyor. Bilim Merkezi, robotik eğitim alan 25 öğrencisini Şanlıurfa’da yapılması planlanan TEKNOFEST’e gönderiyor.

Minik yetenekler, aldıkları teknik eğitimleri somut projelere dönüştürerek teknoloji üreten bir nesil yetiştirme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Öğrenciler, “Tasarım Odaklı Düşünme” ve “Elektronik Programlama” modüllerini tamamladıktan sonra, teorik bilgilerden yola çıkarak günlük hayattaki sorunlara çözüm sunan teknolojik prototipler geliştirmeye başladı.

Multidisipliner bir yaklaşımla projeler geliştiren öğrenciler, algoritmik düşünme becerilerini donanımsal yetkinliklerle birleştirerek özgün fikirler ortaya koyuyor. Takımlar, TEKNOFEST’e üç farklı ana kategoride başvurularını yaparken, bilişim öğretmenlerinin desteğiyle kritik aşama olan “Ön Değerlendirme Raporu” hazırlıklarını tamamladı.

Genç araştırmacılar, bu projelerle sadece yarışmaya katılmakla kalmayıp, geleceğin teknoloji üreticileri olma yolunda önemli deneyimler kazanıyor. Karaköprü Belediyesinin katkılarıyla minik mucitler, yarının teknolojilerini üretme yolunda önemli adımlar atıyor.

Kaynak: Haber Merkezi