Vali Şıldak, Şanlıurfa'nın en önemli eğitim sorunlarından biri olan mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitimden kopmasının önüne geçmek amacıyla üç yıldır sürdürülen çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini ifade etti. Geliştirilen takip modelinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından örnek alınarak ülke genelinde uygulanmaya başlandığını belirten Şıldak, bakanlığın ayrıca mevsimlik göç hareketlerine ilişkin veri tabanı oluşturduğunu ve dört ili kapsayan yeni bir pilot uygulamayı hayata geçirdiğini açıkladı.

Haliliye’de Uzmanlardan Ailelere Karne Dönemi Rehberi
Haliliye’de Uzmanlardan Ailelere Karne Dönemi Rehberi
İçeriği Görüntüle

BİGEP kapsamında 2025-2026 eğitim öğretim yılında ailesiyle birlikte mevsimlik tarım işçisi olarak göç eden 3 bin 708 öğrencinin bulundukları illerde eğitimlerine devam etmesi sağlanırken, il dışına gidip dönen 14 bin 828 öğrenciye de telafi eğitimi verildi.

Eğitimde başarının aile desteğiyle güçlendiğine dikkat çeken Vali Şıldak, okul-aile iş birliğini artırmaya yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Anne Atölyeleri, aile ziyaretleri ve veli görüşmeleri kapsamında eğitim öğretim yılı boyunca 13 bin 100 yeni çalışma gerçekleştirildiğini, toplam 58 bin 514 velinin eğitim faaliyetlerine katıldığını ifade etti.

BİGEP'in insan odaklı yaklaşımı doğrultusunda öğretmen ve eğitim yöneticilerinin motivasyonunu artırmaya yönelik ödüllendirme sisteminin de başarıyla uygulandığını vurgulayan Şıldak, 2025-2026 eğitim öğretim yılında 4 bin 535 öğretmene başarı belgesi verildiğini, son üç yılda ise başarı belgesiyle ödüllendirilen eğitimci sayısının 8 bini aştığını kaydetti.

Öğrencilerin akademik ve sosyal başarılarının teşvik edilmesi amacıyla yürütülen ödüllendirme uygulamalarının da eğitim ortamına önemli katkı sunduğunu belirten Şıldak, BİGEP kapsamında yalnızca 2025-2026 eğitim öğretim yılında 34 bin 343 öğrencinin çeşitli başarılarından dolayı ödüllendirildiğini açıkladı.

Vali Hasan Şıldak, BİGEP'in eğitimin tüm paydaşlarını ortak hedeflerde buluşturan, insan odaklı ve yenilikçi bir proje olduğunu belirterek, Şanlıurfa'da eğitim kalitesini daha da yükseltmek amacıyla çalışmaların aynı kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Kaynak: Şanlıurfa Gazetesi