Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyet gösteren TİGEM Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde fıstık hasadı tamamlandı. Yaklaşık 42 bin dekarlık alanda yürütülen hasat çalışmalarıyla bölgedeki tarımsal üretim faaliyetlerinde önemli bir aşama geride bırakıldı.

Şanlıurfa Karaköprü Belediyesinden 210 Bin Litrelik Akaryakıt İhalesi
Şanlıurfa Karaköprü Belediyesinden 210 Bin Litrelik Akaryakıt İhalesi
İçeriği Görüntüle

TİGEM tarafından yapılan açıklamada, Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde yürütülen fıstık hasadının tamamlandığı duyuruldu. Açıklamada, tüm işletmelerde tarımsal üretim faaliyetlerinin sürdürüldüğü ve elde edilen üretim değerinin ülke ekonomisine kazandırılmaya devam edildiği belirtildi.

42 BİN DEKARA YAKIN ALANDA HASAT TAMAMLANDI

Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde yaklaşık 42 bin dekarlık alanda gerçekleştirilen fıstık hasadı, bölgedeki tarımsal üretimin büyüklüğünü bir kez daha ortaya koydu. Geniş tarım arazilerinde yürütülen çalışmalarla üretim faaliyetlerinin devamlılığı sağlanırken, hasat döneminin tamamlanmasıyla birlikte ürünlerin ekonomiye kazandırılması sürecine geçildi.

TİGEM, farklı tarımsal üretim alanlarında faaliyetlerini sürdürerek ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyor. Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde tamamlanan fıstık hasadı da kurumun tarımsal üretim faaliyetleri kapsamında önemli bir çalışma olarak öne çıktı.

Kaynak: ŞANLIURFA GAZETESİ