Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet başsavcılıkları koordinesinde, uyuşturucu madde satıcılarına ve yasa dışı kenevir ekimine yönelik 20 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
İçişleri Bakanlığı tarafından operasyonun detaylarına ilişkin yapılan açıklamaya göre, operasyonlar Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Erzurum, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Manisa, Mersin ve Van’da gerçekleştirildi.
Operasyonlara, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapan 660 Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Analiz ve Takip Timi ile asayiş ekiplerinin yanı sıra toplam 3 bin 960 personel katıldı.
580 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi
20 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 580 kilogram uyuşturucu madde ile 62 bin 180 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Operasyonlar kapsamında ayrıca yasa dışı olarak ekildiği belirlenen 6 milyon 747 bin adet kenevir ve skunk bitkisi tespit edilerek imha edildi.
60 Şüpheli Yakalandı
Uyuşturucu madde ticareti ve yasa dışı ekim faaliyetlerine yönelik operasyonlarda toplam 60 şüpheli yakalandı.
Yakalanan şüphelilerden 41’i çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanırken, 19 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.
Uyuşturucu Satışında Sosyal Medya Ve Mesajlaşma Uygulamaları Kullanılmış
Yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan şüphelilerin uyuşturucu madde ticaretini organize şekilde yürüttükleri, yasa dışı kenevir ve skunk ekimi yaptıkları belirlendi.
Şüphelilerin ayrıca sosyal medya platformları ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden uyuşturucu madde satışı gerçekleştirdikleri tespit edildi.
Jandarma ekiplerinin uyuşturucu madde ticareti ve yasa dışı ekime yönelik operasyonlarının, Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinesinde sürdürüldüğü bildirildi.





